Solvärmesystem

Tadastro AB  tillverkar LESOL solpaneler och säljer solvärmesystem.

Ny Teknik vi studerar

Timpristaxa på elen

Vi tittar nu på timpristaxa som nu är möjligt att välja från många elleverantörer utan extra kostnad. Elmätaren byts då till en ny med timdebitering utan kostnad inom 3 månader av elbolaget.

Timpriset på el varierar kraftigt under natten och dagen. För ett tag sedan var elpriset nere i 4 öre på natten och det är inte ovanligt att priset är uppe i 45 öre på dagen. Kan man då enkelt stänga av förbrukare när elen är dyr eller använda billig el på natten så kan man enligt en dansk undersökning minska upp till 30% av elkostnaden. Men installationskostnaden är dyr och kan förhindra detta, blir däremot elen dyrare är det ett enkelt sätt att snabbt spara pengar genom att ställa om energianvändningen efter elpriset. Vi tittar på enkla lösningar för detta och speciellt husautomationslösningar som kan styra el och energi under dagen i kombinatione med AI är detta mycket intressant och behöver inte kosta så mycket heller.

Hus med artificiell intelligens AI - optimalt självlärande hus

Genom Internetanslutning kan husets styrenheter optimalt ställa in energianvändningen utifrån väderprognoser, värmevärden och energivanorna i huset. Den optimala driften och speciellt kombinationen av värmepumpar, solenergi, pellets, lagring av energi i husets struktur etc kan spara en hel del energi. Systemet kan efterhand självt lär sig och ställa in sig efter husets egenskaper och famlijens vanor. Liknande system med AI-artificiell intelligens används mer och mer inom industri och fordonsindustri för att spara pengar och optimera processer.

Hemautomation

Hemautomation är ett högintressant område. Man kan idag köpa relativt intelligenta och billiga enheter som trådlöst styr vattenburna värmeelement och elvärme, samtigt kan man få larm t ex för inbrott, någon händelse t ex pelletspannan stannat, en kamera kan övervaka något när man är bortrest etc. Det är mer och mer naturligt att kunder vill styra apparater via en app, ofta är detta gratis eller till en låg kostnad om man vill få mer funktioner. Det är intressant att det också börjar bli enkelt att använda genom vanliga telefonappar med grafiska användargränssnitt t ex för val av temperatur i olika rum under oika tider. För tio år sedan var detta mycket besvärligt. 

Energisystem

Tadastro AB analyser och föreslår energilösningar för uppvärmning, optimering av värmestyrning och ventilation.

Tadastro AB föreslår lösningar baserad på modern intelligent styrning av hus.

Tadastro AB syr ihop system baserat på olika tillverkares komponenter inom Home Automation och smarta husstyrningar som exempelvis telefon APP-ar och trådlös teknik.

Innovation

Tadastro analyser och utvecklar energilösningar för uppvärmning, optimering av värmestyrning och ventilation.

Tadastro producerar elektronik för mät och styrning.

Flir IR Kamera visar temperatur på LESOL 5AR Flir IR Kamera visar temperatur på LESOL 5AR Flir IR Kamera visar temperatur på LESOL 5AR Flir IR Kamera visar temperatur på LESOL 5AR Flir IR Kamera visar temperatur på LESOL 5AR Flir IR Kamera visar temperatur på LESOL 5AR

Solfångare är kallare än omgivningen eftersom den tar upp energi. Solenergin tas upp av absorbatorn och lagras i soltanken, går sedan ut i husets värmesystem eller varmvatten . Det antireflexbehandlade glaset gör att den mottagna värmestrålningen inte reflekteras tillbaks ut genom glaset.

Tillagd i varukorgen